Полицията в Германия е арестувала няколко човека за разпространение на наркотици на най-невероятно място - в пицария. Ресторантът е доставял кокаин като "добавка", когато клиентите са поръчвали конкретен елемент от менюто – „Номер 40”.

Това била една от най-продаваните пици, разкри криминалният директор Михаел Граф фон Молтке пред репортери в Дюселдорф.

За първи път полицията е получила сигнал от инспектори по храните през март, които се усъмнили в доставките. Когато служители от отдела за борба с наркотиците започнали да обискират ресторанта, те открили защо пица „Номер 40” е толкова популярна. Тогава се обадили в апартамента на управителя на пицарията. Минути по-късно от прозореца на жилището полетяла торба, която паднала право в ръцете на полицейските служители. В нея имало 1,6 килограма кокаин, 400 грама канабис и 268 000 евро в брой. Управителят бил арестуван.

Няколко дни по-късно, когато бил освободен, мъжът възобновил бизнеса си и отново започнал да продава пица номер 40 с кокаин. Този път следователите се заели да проучат веригата за доставки. Оказало се, че става дума за организирана престъпна група. След няколко седмици при полицейска акция, в която участвали около 150 полицаи групата била разбита, при което били арестувани трима заподозрени, включително 22-годишен ръководител на трафика с наркотици. Обискирани били домове и офиси, собственост на други 12 от заподозрените.

Според прокурорът, отговарящ по случая, главният заподозрян е руснак, обвинен в това, че в сътрудничество с други лица е купувал канабис и кокаин "в килограми" и ги е продавал на други дилъри.

По време на обиските полицията се натъкнала на две плантации с канабис в близките Мьонхенгладбах и Солинген със съответно 300 и 60 растения. Открити са също огнестрелни и хладни оръжия, пари в брой и скъпи часовници.