На 84-годишна възраст почина известният американски филмов актьор Джон Амос, придобил популярност след ролята на Джеймс Еванс в телевизионния сериал "Добри времена".

За смъртта на актьора съобщи семейството му, пише Sky. Сърцето на актьора е спряло на 21 август. Семейството обаче реши да обяви загубата на любимия човек едва сега.

"С искрена тъга споделям с вас, че баща ми почина. Той беше човек с най-добро и златно сърце... и беше обичан по целия свят. Много фенове го смятат за свой телевизионен баща. Той изживя добър живот. Неговото наследство ще продължи да живее в неговата изключителна работа в телевизията и киното като актьор“, казва синът на актьора.

Мъжът не навлиза в подробности за смъртта на актьора, но по предварителна информация Джон Амос е починал от естествена смърт.

Амос е роден на 27 декември 1939 г. в Нюарк, Ню Джърси, като син на механик. Завършва социология в Държавния университет на Колорадо и играе във футболния отбор на училището.

Преди да започне да се занимава с актьорско майсторство, той се премества в Ню Йорк и работи като социален работник за Института за правосъдие Вера, работейки с обвиняеми в Бруклинския дом за задържане.

Роденият в Ню Джърси получи номинация за Еми за ролята си на Тоби, по-стара версия на Kunta Kinte, в прочутия минисериал от 1977 г. „Roots“ и също имаше повтаряща се роля като адмирал Пърси Фицуолъс, председател на Обединения началник-щаб на въоръжените сили, в „Западното крило" NBC.

Кариерата му на големия екран започва с възхитителната класика на Мелвин Ван Пийбълс Sweet Sweetback's Baadasssss Song (1971) и той играе управител на ресторант, подобен на McDonald's, който наема африкански принц (Еди Мърфи) в Coming to America (1988).