В източния руския полуостров Камчатка бяха открити останките на изчезналия вчера хеликоптер Ми-8 с 22 души на борда, както и 17 тела на загинали при катастрофата, съобщи руското Министерство на извънредните ситуации, цитирано от Франс прес.

„Вече са открити 17 тела", се казва в изявление на руското министерство, като се добавя, че издирването е приключило за днес и ще бъде възобновено утре на разсъмване в района на инцидента, предаде БТА.

Министерството публикува видеозапис от издирването във вулканичния район, където на земята се виждат останките на разбилия се хеликоптер, заснети във въздуха от спасителен хеликоптер.

Хеликоптерът Ми-8 е изчезнал от радарите вчера в Камчатка, където инцидентите с летателни апарати, често технически остарели, остават чести.

Според властите първоначалното прелитане над района с цел откриване на хеликоптера и 22-те души на борда (19 пътници и трима членове на екипажа) не е дало резултат вчера поради лоша видимост, преди да бъде възобновено днес.

Към предполагаемото място на катастрофата на вулканичния полуостров Камчатка бяха изпратени група спасители и два хеликоптера.

Започнало е разследване на инцидента, съобщи днес регионалният клон на руския Следствен комитет. „Установяват се обстоятелствата на инцидента", се казва в изявлението.

Ми-8 е военен хеликоптер съветско производство, посочва АФП.

Руски хеликоптер с 22 души на борда е изчезнал в Камчатка