Пенсиониран църковен пастор в САЩ, който водил погребението на отвлечено осемгодишно момиченце, беше обвинен в нейното убийство, пише Би Би Си.

Гретхен Харингтън изчезна в предградието на Филаделфия Марпъл Тауншип сутринта на 15 август 1975 г., докато посещаваше летен библейски лагер.

По-рано тази година анонимна жена каза на разследващите, че вярва, че бащата на най-добрата й приятелка е виновникът.

83-годишният Дейвид Зандстра вече е обвинен в убийство и отвличане на непълнолетно лице.

„Това е най-лошият кошмар на всеки родител. Той уби това бедно осемгодишно момиче, което познаваше и което му се довери. И след това се държеше като семеен приятел, не само по време на погребението, но и периода след това.“

Интересът към случая бе съживен отчасти от книгата, публикувана миналата година, наречена „Трагедията на Гретхен Харингтън: Отвличане, убийство и изгубена невинност в предградията на Филаделфия“ на Марпъл.

През 1975 г. Зандстра е пастор в християнската реформистка църква „Тринити“. Библейски лагери се провеждаха в неговите помещения всяка сутрин и след това той транспортираше децата до втора църква.

Но Гретхен така и не се появи в Реформираната презвитерианска църква и самият Зандстра съобщи за нейното изчезване на полицията същата сутрин.

Останките и са намерени в близка гориста местност почти два месеца след изчезването.