Израелският премиер Бенямин Нетаняху е издал нареждане израелските въоръжени сили да продължат "с пълна сила" действията в Ливан и не е отговорил на призива на международната общност за триседмично примирие.

Прекратяването на огъня с цел да се предотврати разширяване на конфликта в Близкия изток с дипломатически средства беше предложено от Франция и Съединените щати, които са и основен доставчик на оръжие за Израел. 

От канцеларията на Нетаняху уточняват, че той не е дал отговор на предложението и че освен спрямо Ливан, израелските сили ще продължат действията си и в Ивицата Газа.

Относно ударите в Ливан израелският външен министър Израел Кац беше категоричен, че страната му ще продължи битката срещу "терористичната организация "Хизбула", докато постигне победа и осигури безпрепятственото завръщане на жителите в Северен Израел по домовете им. 

При нови удари израелските сили са поразили мост на граничен пункт между Сирия и Ливан, който според Тел Авив се ползва за доставка на оръжия за "Хизбула".

90 000 ливанци, по данни на ООН, са разселени само от началото на тази седмица заради израелските удари в южната част на страната. Голяма част от тях са намерили подслон в столицата Бейрут.