Руските следователи са открили записващите устройства на полета и 10 тела от мястото на самолетната катастрофа с Евгений Пригожин. 

Разследващите са иззели записващите устройства на самолета, който се разби в Тверска област, както и други предмети и документи, необходими за установяване на обстоятелствата на катастрофата, съобщи пресслужбата на Следствения комитет на Русия, цитирана от ТАСС.

Самолетът, излетял от Москва за Санкт Петербург, се разби в сряда вечерта. В списъка с пътниците фигурират имената на Пригожин, както и най-високопоставения командир от "Вагнер" Дмитрий Уткин.

Пресслужбата на Следствения комитет на Русия съобщи още, че в момента специалисти извършват ДНК експертиза, за да установят самоличността на десетимата души, намирали се на борда на самолета и загинали при катастрофата, предаде БТА. 

"В хода на първоначалните следствени действия на мястото на самолетната катастрофа бяха открити телата на десетима загинали. Извършват се молекулярно-генетични експертизи за установяване на самоличността им", заявиха от пресслужбата.

Агенция ДПА отбелязва, че смъртта на Пригожин все още не е официално потвърдена.

По-рано днес Русия отрече правителството да е поръчвало смъртта на Евгений Пригожин. Говорителят на президента Путин каза, че тези широко тиражирани подозрения са „абсолютна лъжа”.

В същото време, на фона на съмненията, дали лидерът на „Вагнер” наистина е мъртъв, премиерът на Великобритания коментира темата. Според британското разузнаване Пригожин е бил на падналия самолет.