Израелската армия потвърди, че има сражения между военни от страната и части на "Хизбула" в Южен Ливан. По думите им операции се провеждат в няколко района. 

Отбранителните сили на Тел Авив потвърдиха смъртта на израелски войник, убит в Ливан при сухопътната инвазия.

22-годишният капитан Ейтан Ицхак Остер е загинал. Той е бил командир на елитен отряд командоси, специализиран в партизанската война.

„Войските и командосите, в сътрудничество с израелските военновъздушни сили, елиминираха терористите и разбиха тяхната инфраструктура чрез използването на прецизни боеприпаси и бойни действия от близко разстояние“, допълват от армията.

Според съобщението повече от 150 обекта са били унищожени при последните въздушни удари. 

Израелската армия заяви, че пехота и бронирани части се присъединяват към нейните наземни операции в Ливан, засилвайки натиска върху "Хизбула", докато се готви да отвърне на иранските ракетни удари.

Воювайки от близо година с "Хамас" в Газа, Израел засилва присъствието си в Южен Ливан в конфликта си с шиитската проиранска групировка ден след като беше нападнат с близо 200 балистични ракеи от Иран.

По-рано днес "Хизбула" обяви, че има тежки сблъсъци с израелски войници, които са завзели ливанския град Марун ал-Рас. Той се намира на около 2 км от израелско-ливанската граница. 

Според групировката израелските войници са навлезли от източната страна на страната и боевете продължават.