Израелската армия удари по жилищна сграда по центъра на Бейрут. Това е първият удар по центъра на ливанската столица и е от тази нощ, до този момент целите бяха предимно в южната част и предградията, където се е настанила преобладаващо "Хизбула".

Четири човека са загинали при удара по района Кол, на Бейрут. AFP се позовава на източник в ливанските служби за сигурност. Нападението е извършено с безпилотен летателен апарат, а целта е била квартира, принадлежаща на групировката "Джамаа Исламия".

Кадри от мястото на събитията показват, че един етаж от блока е разрушен, избухнал е и пожар.

От организацията "Народен фронт са освобождение на Палестина" заявиха пред Reuters, че в резултат на удара са загинали трима от нейните лидери. По данни AFP те са Мохамад Абдел-ал, началник на службата за сигурност, командирът Имад Одех, както и Абделрахман Абдел-ал

Това е първият удар на израелската армия в централната част на Бейрут. Военните на Израел все още не е коментирала тези съобщения. Тази нощ от там излизаха съобщения само за удари по обекти на "Хизбула" в източните части на Ливан.

Най-малко 105 души са били убити, а други 359 ранени при израелски въздушни удари над Ливан в неделя, съобщи CNN, като цитира изявление на здравното министерство на страната. 

По данни на ливанските служби само за последните две седмици повече от 1000 ливанци са били убити, а 6000 са били ранени. Не се уточнява колко от тях са били мирни жители. Властите утвърждават, че милион души - 1/5 от населенията на страната - са били принудени да напуснат домовете си.

Израел обеща да продължи офанзивата си, за да направи северните райони на страната безопасни за жителите, принудени да напуснат от постоянните ракетни атаки на "Хизбула".

Бомбардировките на Израел през последните две седмици убиха няколко високопоставени членове на Хизбула, включително нейния лидер Хасан Насрала, който беше убит в Бейрут в събота.