Американската рапърка Джагуар Райт отправи обвинения срещу Джей Зи, определяйки го като част от „юмрукът на тиранията“. Тя направи изявленията в предаването на Пиърс Морган. „Харви Уайнстин, Джефри Епстийн, Робърт Кели, Шон Комбс имат един човек, който ги обединява професионално и лично – Шон Картър“.

Райт подчерта още, че „от 4 години крещя, че не само Диди, но и Джей Зи са чудовища, а машината за създаване на жертви продължава да работи“. И допълни, че разполага със записи и добре знае какво се случва.

Певицата каза, че Джей Зи не коментира ареста на Шон Комбс, защото „той прави така, запалва малки пожари навсякъде и принуждава всички замесени да носят вода, докато той се измъква без отговор“.

Тя заяви, че Шон „Диди“ Комбс е „един от най-опасните хора, които някога е срещала“. „Всички знаеха, че той е дявол. От 30 години“, подчерта Райт. И допълни, че рапърът се е ползвал с протекцията на Клайв Дейвис и Лучиан Грейндж. Последните двама са продуценти и едни от най-влиятелните хора в музикалния шоубизнес.

„Диди беше избран да свърши тази работа“, обясни Райт. На въпроса дали Комбс ще направи разкрития по обвиненията, Райт посочи: „Той няма избор. Неговото его и зависимост от наркотиците няма да му позволят да направи нещо по-различно. Ако някои си мисли, че той няма да проговори, значи е луд“, заяви Райт. И допълни, че Диди „има всички, записани на касети“. „Клайв Дейвис беше неговия голям учител“, заяви още Райт.

Рапърката подчерта, че всички са знаели какво се случва, тъй като това е проблем, съществуващ от десетилетия. И допълни, че жертвите са стотици.

Джагуар Райт е част от музикалната индустрия от 30 години. От няколко години тя говори по темата за случващото се в средите на шоубизнеса.