Тази сутрин в кабинета на министър-председателя на Словакия е пристигнал плик, съдържащ куршум, съобщава Aktuality. Информацията е потвърдена и от правителствената служба.

"Можем да потвърдим, че плик с куршум, адресиран до министър-председателя, беше доставен днес в правителствената служба на Словашката република", казват още от кабинета на Роберт Фицо.

Пощата, адресирана до министър-председателя, се проверява от служители на Службата за защита на конституционните служители и дипломатическите мисии. Уточнява се, че куршумът е открит при проверка на входящата поща от охранители, пише "Труд".

"Този ​​въпрос се разглежда от полицейски служители от съответното звено, подчинено на регионалното полицейско управление в Братислава", коментира Михал Зайф, представител на регионалната полиция в Братислава.

Словашкият министър стана жертва на опит за покушение преди няколко месеца. 59-годишният Фицо беше улучен в корема и по-късно откаран в болница в регионалната столица Банска Бистрица в много тежко състояние. Веднага му беше направена повече от петчасова хирургическа операция, а два дни по-късно - още една.