Йосиф Миладинов получи днес отличието си за спортист номер 1 за месец декември. Пловдивският плувец подобри националния рекорд в коронната си дисциплина 100 метра бътерфлай по време на държавното първенство по плуване в София. Миладинов успя да постигне 51.08 сек., което го направи втори в световната ранглиста в тази дисциплина.

Миладинов получи 9 гласа, а втора с 6 гласа остана състезателката по борба Юлияна Янева, която спечели златен мезал на Световната купа в Белград в категорията до 72 кг. 

Миладинов заедно с Антъни Иванов и Калоян Левтеров имат квоти за участие на Олимпийските игри в Токио. 

"Доста съм изненадан от тази награда. Благодаря на всички, които са гласували за мен. Важното е през 2021 година да постигна по-добри резултати от миналата. В момента имам лагери с националния отбор, а темата с чужбина е приключила за мен. В Швейцария нямах тази пълноценна подготовка, нямах възстановяване, а тренировките на сухо са доста ефективни за мен. Надявам се да се представя най-добре на тези олимпийски игри, пък каквото трябва ще се случи там. Ако трябва да се ваксинирам срещу коронавируса, за мен няма проблем", заяви Миладинов.