Вторият отбор на БК Локомотив Пловдив спечели предсезонния турнир Plovdiv Cup 2024

Дубълът на “Черно-белите” взе участие в предсезонния турнир Plovdiv Cup 2024, който се проведе в комплекс Сила този уикенд. В него се включиха още тимовете на Мадгрийкс, Раковски и Пловдив Мамбас.

Отборът беше воден от генералния мениджър на първия състав - Димитър Чанков. Той изведе своите до финал след оспорван първи мач с “Мамбите”. Във финала с Мадгрийкс отборът на Локомотив доминираше през цялото време.

Със солидно представяне за Локомотив се отличиха основните реализатори Юлий Арабаджийски и Боги Дичев, както и гардовете Кристиян Русинов и Владислав Петров. Въпреки усилията на лидера на отбора от Пазарджик - Паолин Жардим, “гърците” не успяха да се противопоставят.

В съботния ден, жребият отреди първи двубой между Мадргрийкс и Раковски, който завърши при резултат 70-61. Във втория мач, Локомотив Пловдив надделя над Пловдив Мамбас с 62-61.

В мача за трето място, отборът на Раковски победи Пловдив Мамбас с 57-52, а във финала БК Локомотив Пловдив победи Мадгрийкс с резултат 79-66.

MVP на турнира беше избран Юлий Арабаджийски, за който това беше неофициален дебют с екипа на “черно-белите” ! Председателят на клуба - Евелин Парасков му връчи приза за най-полезен играч при награждаването на отборите !