Председателят на Общински съвет Атанас Узунов връчи отличието “Почетна значка на град Пловдив”, с което бяха удостоени Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена Недялкова, които бяха част от националния отбор за девойки до 18 години, завоювал европейската титла това лято. Трите момичета, които са възпитанички на ВК „Марица Пловдив” получиха отличието минути преди срещата между първия и втория отбор на маринчанки, кръг от националното първенство по волейбол. Пред екзалтираните фенове в зала “Строител” председателят Узунов прочете решението, подкрепено единодушно от всички общински съветници на Пловдив.

„Те са наши момичета, от отбора на Марица Пловдив и съм изключително радостен, че именно в тук техния дом на мен се пада честта да им връча това високо отличие. Пожелавам им да бъдат здрави и да продължават да ни радват”, заяви Узунов.

Националният отбор на България за девойки до 18 години спечели историческа първа титла. Момичетата на Антонина Зетова се наложиха над Белгия с 3:0 в големия финал на Европейското първенство за тази възраст. Елисавета Сариева, Мария-Магдалена Недялкова и доскорошната волейболистка на Марица Пловдив Дарина Нанева бяха част от шампионския състав и имаха значителен принос за постигане на шампионската победа.