Шампионките от Марица (Пловдив) започват новия сезон в Национална волейболна лига Демакс 2024-2025 с гостуване на Левски (София). Двубоят ще се играе днес от 18:00 ч. в зала "Левски" в София.

През миналия сезон маричанки спечелиха за 10-ти пореден път титлата, след като победиха във финала ЦСКА (София) с 3:0 победи, а това беше и рекорд за българския волейбол, защото до момента нито един отбор не беше правил 10 поредни титли. Така през този сезон пловдивчанки ще преследват спечелването на 11-та поредна титла.

Двата отбора са с нови треньори, след като Марица е водена от турчина Ахметджан Ершимшек, за който това ще е дебют начело на тима в официален мач. Левски също е с нов треньор в лицето на Радослав Арсов, но той вече дебютира начело на сините в мачовете срещу словашкия Нитра в Чалъндж къп.

Именно това са и двата официални мача на Левски от началото на сезона, а в тях тимът победи на два пъти с 3:1 и продължи в следващия етап от турнира.

За Марица това е първи офиицален мач. Маричанки изиграха 8 контроли по време на подготовката за новия сезон. Жълто-сините играха 5 спаринга в Истанбул, два в Белград, където спечелиха мемориалния турнир Ива Вуйосевич и един в София.

Двубоят ще бъде предаван на живо БНТ 3.