Шампионката по вдигане на тежести от Пловдив Марина Ганева получи подкрепа от заместник-кметът на Община Пловдив Владимир Темелков и кметът на район „Тракия” Георги Гатев. За атлетката ще бъдат осигурени средствата за участието й на Световното първенство Rovaniemi 2024г. във Финландия.

Марина Ганева е на 36 години и е мастър атлет със сериозни постижения във вдигането на тежести и кросфита.  След второто си раждане, тя печели два бронзови медала от Европейско и Световно първенство. Тя има редица титли от престижни републикански и международни състезания,  а по образование е икономист и работи в експортен отдел на търговска фирма.

В България липсва федерация за мастърс атлети, която да подпомага участието  по състезания. Миналогодишните й международни състезания са били изцяло финансирани от самата нея– подготовка, пътуване, престой и такси за участие.  Разноските обаче силно затрудняват целия процес от подготовка до състезание, поради това тя е потърсила спонсорство.

Детето на шампионката, която се надява на златото във Финландия, е записано в ДГ „Кремена” в район „Тракия”.  Директорката на детското заведение Борислава Вичева се е свързал с кмета на района Георги Гатев за възможна подкрепа. След проведени разговори с Ганева,  кметът на „Тракия” се е свързал със заместник-кметът с ресор „Дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование”. От началото на мандата той дарява заплатите си за различни каузи, като вече е помогнал на жител на район „Тракия”  - на възрастна жена за операция на очите.

„След като разказах на г-н Темелков за проблема пред състезателната кариера на Марина Ганева, той се отзова и проведохме среща. Той веднага се съгласи да й помогне, като преведе всичките 5900 лева, нужни за състезанието. В това число са разходи за пътуване, престой и подготовка. Благодаря сърдечно на г-н Темелков, който подкрепи още една добра кауза, която ще прослави България и пловдивския спорт”, заяви кметът на „Тракия” Георги Гатев.

 Той пожела успех и злато на Марина Ганева, както на състезанието във Финландия, така и на другите турнири, на които тя ще носи българския трибагреник. 
„Обединението е най-прекият път към прогрес на човечеството. Пожелавам здраве и късмет, винаги може да разчитате на мен и на хора като г-н Гатев. Подадена ръка никога не бива да се връща.“, заяви зам. кметът Владимир Темелков.