Председателят на съвета на директорите на Ботев Пловдив Иван Джиджев заяви, че феновете на тима трябва да бъдат спокойни за бъдещето на клуба. Това стана ясно на пресконференция днес на база Коматево в Пловдив. Заедно с председателя на сдружението на феновете Апостол Апостолов поясниха причините за напускането на доскорошно изпълняващия длъжност прокурист Тервел Златев.

„Искам да подчертая, че се разделихме с добри чувства. Договора на г-н Златев изтече, при което му предложихме нов , но с различни отговорности и права. Това не удовлетвори Тервел Златев, затова си стиснахме ръцете и прекратихме взаимоотношенията си”, подчерта Иван Джиждев пред наш репортер.

За довършването на стадион „Христо Ботев“ и пускането му в експлоатация, са необходими още 4 милиона лева. От думите му стана ясно, че клубът има проектна готовност за изграждането на цялостната инфраструктура на стадиона и завършването на двете трибуни и всички помещения, необходими за лицензирането му.

Самият Иван Джиджев определи като критичен за Ботев Пловдив периода юни - септември 2014 година.

"Тогава с поставянето на КТБ под надзор започнаха проблемите. През юни отборът беше на лагер в Австрия. В касата имахме 90 000 лева. на следващия ден изчезнаха с блокирането на банковите ни сметки и картите. Мнозина предричаха, че клубът ще загине. Благодарение на работата на екипа ни успяхме да спасим и съхраним Ботев", заяви Иван Джиджев. 

Той добави, че през настоящия сезон Ботев се издържа от приходи основно от трансфери. Апостол Апостолов добави, че ръководството на клуба ще взима решения за неговото бъдеще след внимателен анализ и дискусия сред неговите членове.

TrafficNews.bg