Старши-треньорът на Ботев(Пд) Вили Вуцов говори пред Sportonline.bg за следващия шампионатен мач на „жълто-черните", които срещат Левски на стадиона в Коматево. Също така Вуцов-младши обясни как се е разделил със своя помощни Георги Чиликов и как е поканил своя нов асистент Тони Велков.

„Няма как след мача с Левски някой да не обвини, че сме паднали, защото симпатизирам на „сините". Това просто няма как да стане, защото няма да загубим от Левски. Ще им направим мачът изключително труден. Но хайде да не се лъжем, в каквато и да е форма, отборът на „сините" винаги е трудно да се играе с тях. Заради това още отсега казвам, че ще бъде голяма битка, но ако не победим, то поне ще завършим наравно", убеден е Вили Вуцов.

„В мачът с Литекс показахме, че имаме сили да се преборим за място в шестицата. Тази среща с ловешкия тим ни даде допълнително самочувствие и ще го покажем срещу Левски", сподели Вили Вуцов.

„Доволен съм разбира се, че Милен Гамаков бе повикан в националния отбор. Надявам се да затвърди с изявите си мястото в представителния ни тим на страната. Милен направи голям прогрес, след като преди три месеца бе в изпадащ отбор, а сега през Ботев си извоюва място в националния тим. Искрено се надявам да повлече крак и след него момчета като Чунчуков, Васев, Терзиев също да облекат един ден националната фланелка", доволен е Вуцов-младши.

„Когато Георги Чиликов ми каза, че иска да напуска поста на помощни0к-треньор в Ботев той вече бе взел решението си предварително. Не остави възможност да обсъждаме това негово решение. Разделихме се като приятели. Каза, че си тръгва по семейни причини. Дали иска да ходи в Левски като помощник на Херо не знам. Всеки, след като е свободен има право да решава къде да продължи да се развива като треньор. Тони Велков лично го поканих като негов заместник и мой сегашен асистент, защото ми харесват неговите футболни възгледи", поясни Вили Вуцов.

 

Неделин Петров