Община Пловдив възобнови обществената поръчка за завършването на стадион „Локомотив“.  Процедурата бе пусната още на 5 юни, но заради жалба на  софийската компания „Билдком БГ“  в КЗК, тя бе официално спряна.

КЗК отхвърли претенциите на компанията, които бяха по 9 точки, сред които ценообразуване, отделни части от строежа, както и срока за завършването на поръчката.  След като Община Пловдив спечели в регулатора , това се случи и във Върховния административен съд, които потвърдиха решението.

Така в следващите 10 дни строителните фирми могат да подават оферти – до полунощ на 31 август.  Те  ще бъдат отворени на 2 септември от комисията към градските власти.

Поръчката за 44 млн. лева включва разрушаване и изграждане на централната трибуна на стадиона. Също така облагородяване на инфраструктурата на целия спортен комплекс – помощни игрища, паркинги, пътна част, а също и спомагателни съоръжения за детско-юношеската школа.

Ако след избора на фирма за строителството, няма нова жалба в КЗК, то тя ще трябва да завърши обекта за не повече от 440 дни. Това означава, че има шанс стадион „Локомотив“ да бъде изцяло обновен за 100-годишнината на клуба през 2026 година.

 

Общината спечели първия рунд за Лаута, чакат върховните съдии за рестарт на поръчкатаКЗК отхвърли жалбата на „Билдком БГ" срещу условията на процедурата за 44 млн. лева с ДДС