Юнайтед не отправи нито един точен удар към вратата на „светците” и допусна първо поражение от Саутхемптън на „Олд Трафорд” от 27 години.

„Не създадохме достатъчно положения, въпреки че доминирахме. Те имаха първата възможност, но след това ние доминирахме. Имахме три перфектни положения, но не бяха достатъчни. Мата имаше три възможности, но не можем да променим резултата”, каза Ван Гаал.

„Саутхемптън бяха добре организирани и се защитаваха добре. Мисля, че дойдоха за равенство и са късметлии, че си тръгнаха с победата. Имаха късмет, че отбелязаха от нищото, което е разочароващо. Но футболът е играна грешки”.

Интересен факт е, че Манчестър Юнайтед има същия актив от точки /37/, както по същото време през миналия сезон, когато начело бе Дейвид Мойс.

Нападателят на „червените дяволи” Радамел Фалкао дори не попадна в разширения състав. Преди мача Ван Гаал бе доволен, че вече може да разчита на почти всички свои играчи, след като само Ашли Йънг остава контузен.

„Като треньор трябва да взимаш решения, имайки предвид тактиката за мача. Не включих Фалкао в групата от 18 играчи, защото знаех, че трябва да заменя Люк Шоу и Анхел Ди Мария. Пуснах Маруан Фелайни, а с неговото влизане създадохме три чисти положения”.

„Надявам се, че се развиваме, защото има какво още да подобряваме. Днес играхме по-добре от гостуването си на Саутхепмтън – тогава спечелихме, а сега загубихме. Все още можем да спечелим ФА Къп и да завършим в топ 4, така че има достатъчно, за което да се борим”.

TrafficNews.bg