Целта на Григор Димитров през 2015 г. ще бъде титла от Големия шлем. До 2014 г. той никога не беше достигал дори втората седмица в четирите най-големи турнира. През тази година го направи три пъти - четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия, полуфинал на "Уимбълдън" и осминафинал на ЮЕс Оупън.

Българският тенисист обаче не е доволен от представянето си и иска да покаже по-голямо спокойствие, когато стигне до големите мачове. И в Мелбърн срещу Рафаел Надал, и в Лондон срещу Новак Джокович, той загуби с 1:3 сета, но пропусна сетболи, с които можеше да прати мачовете в решителен пети сет.

"Да достигна втората седмица в Големия шлем беше ново преживяване за мен. Това, което мога да направя по-добре следващия път, е да подходя по различен начин в тези мачове", заяви Димитров пред eatsleepsport.com, цитиран от Дневник.бг.

"Просто не съм доволен от начина, по който се представих. Знам, че мога да се справя по-добре. Бях малко неспокоен в някои точки и направих няколко удара, които не трябваше да бъдат отиграни по този начин", допълни той.

Димитров, който заема 11-ото място в световната ранглиста, ще започне новия сезон с турнира в Бризбейн, Австралия, който стартира на 4 януари. През миналата година той отпадна във втори кръг, а година по-рано стигна до финала, където загуби от Анди Мъри.

TrafficNews.bg