Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард е бил изнудван от полицайка, съобщава английският таблоид „Сън“. Материалът излиза в същия ден, в който легендата на „мърсисайдци“ и неговите съотборници имат важен двубой с Лудогорец в Шампионската лига.
Изданието разказва как местната служителка на реда Хелън Джоунс се е опитала да изнудва Джерард с видео запис, в който полузащитникът участва в сбиване. Тя е откраднала касетата от охранителните камери с ясното намерение да подложи на тормоз бившия национал на Англия.

Инцидентът се е случил в бар, в близост до жилището на Футболиста във Формби, но според запознати, Стиви Джи се е опитал единствено да предотврати по-сериозно сбиване и не е нанасял удари.
Футболистът разкрил пред Скотлънд Ярд, че е получил заплахи след въпросното спречкване. От своя страна Хелън Джоунс се е опитала излъже по време на разпита, заявявайки, че в деня, когато е изчезнал записът, тя е била в Ливърпул със своята племенница.

След като лъжата е разкрита, г-ца Джоунс е заявила, че не е имала намерението да изнудва Джерард, а единствено да предотврати възможността дискът да попадне в лоши ръце.
От „Sun“ разкриват, че Хелън е напуснала полицията през декември миналата година и се очаква да стартира дело в четвъртък.

TrafficNews