Балкан победи драматично с 74:71 турския Бешикташ в последния си мач от груповата фаза на ФИБА Къп. Всички срещи от групата се играха в Истанбул в залата на Бешикташ. 

Двубоят стартира ужасно за Балкан, който загуби първата четвърт с 21:9, а втората четвърт приключи при 18:16 за домакините. 

Шансовете на българския тим намаляха и след третата четвърт, която беше спечелена с точка от ботевградчани - 21:20. Балкан обаче изигра страхотна четвърта част, която спечели с 26:14 и така след 74:71 успя да спечели двубоя. 

Божидар Аврамов стана най-резултатен за Балкан с 19 точки, а Тауан Ейджи се отчете с 14 и 7 борби, пловдивчанинът Димитър Димитров вкара 13 точки.

За Бешикташ най-резултатен стана Алперен Шенгюн С 28 точки.

С успеха Балкан събра пет точки и си осигури второто място в групата, което го класира за топ 16. Лидер е румънския Сибиу също с 5 точки, но с победа в директния мач срещу българския тим. Трети останаха домакините от Бешикташ, които са с 4 точки и ще се надяват да се сред най-добрите трети отбори, за да продължат, а другият румънски тим Орадеа отпадна от надпреварата. 

Така за втори път в своята история Балкан достигна до елиминациите на ФИБА Къп. 

Другият наш представител Рилски спортист също победи днес.

Тимът победи у дома със 74:69 Киев Баскет в Самоков и също продължава към елиминациите.