Една от звездите ни в художествената гимнастика Стилияна Николова посети Пловдив и проведе специален Мастърс клас. Стили беше по покана в Пловдив от Katrin Taseva Premium Academy на друга от златните ни момичета - бившата гимнастичка Катрин Тасева. 

Катрин обяви, че ще има още Мастър класове, а покани са получили момичетата от световния топ 10 на художествената гимнастика. 

"Това е първият Мастър клас на Стилияна в България. Класът започна вчера и ще се проведе и днес в зала "Строител". Тя е страхотен спортист, но и голям човек и благодаря, че е тук. Ще се опитваме да развиваме и помагаме на децата. Ще правим още мистър класове и лагери. Стилияна ще премине през доста трудности, но тези трудни неща се случват само на хората, които могат да ги издържат. Това, което стана на Олимпиада ще е направи още по-силна за в следващата Олимпиада", заяви Катрин Тасева.

"Благодаря на поканата на Катрин. Радвам се, че успявам да давам пример на подрастващите момичета и те много ме обичат. Надявам се да показвам добри примери и хубави неща. Най-важният урок ми е винаги приоритета ми да е хубавата игра. В малкото време, което имам гледам да се разнообразя и да бъда навън. Искам успешен нов сезон. Ще имам няколко Мастър класа, имаме и още няколко състезания до края на годината. Ще има промяна за новия сезон в моята игра. Съвета ми към момичетата е да не се отказват в трудните моменти. Вчера в първия ден на класа им казах да не се предават и да следват целите си. Успехът се получава ако си отдаден напълно. Подкрепяме се в националния отбор и знаем колко труд е вложил човека до нас. След спорта искам да се занимавам с журналистика или кино. Стигнеш ли до националния отбор отговорността е много голяма. Имаше стрес в началото, но с времето осъзнах, че съм готова да поема тази отговорност", каза Стилияна Николова.

"Академията започна в края на миналата година. Всички най-добри гимнастички в световната гимнастика имат покана за мастърс класове. Ще прави такива и извън Пловдив. Ще много лагери и Мастър класове и го правя с голямо удоволствие. Това трябва да се прави за децата. Надяваме се а правим добрия пример за децата. Започваме с моята школа от януари догодина и тя ще бъде позиционирана зала "Сила". Имаме страхотни условия", заяви Катрин Тасева за академията и школата, която ще стартира от януари.

Вторият ден на Мастър класа със Стиляна Николова започна в 11:00ч. в зала "Строител" и ще продължи до 15:00ч.