Ливърпул надви трудно Бърнли с 1:0 като гост в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. В герой за слабо представилия се тим на „мърсисайдци“ се превърна Рахим Стърлинг, който реализира едно от малкото положения за гостите.

Мениджърът на „червените“ Брендън Роджърс бе принуден да извършва вратарска смяна още в 16-ата минута, след като по неясни причини Брад Джоунс напусна терена.

Двата тима си разделиха по едно половреме като първото бе за домакините, които тотално надихраха своя съперник, но така и не успяваха да реализират попадение.

Дани Ингс разтресе гредатаа на гостите с мощен удар. В същото време играчите на Роджърс изпитваха затруднения и рядко успяваха да изградят смислена атака.

 

През втората част Ливърпул все пак изравни играта и започна на свой ред да поглежда по-често към вратата на Том Хийтън. Така се стигна до 63-ата минута, когато Коутиньо изведе Стърлинг, който успя да прокара топката покрай стража на домакините.

Това видимо стресна домакините, които се хвърлиха в атака, но пропуските на Дани Бойд ги лишиха от заслужена точка.

Така в крайна сметка „мърсисайдци“ излъгаха своя противник и взеха важен успех по пътя към местата, даващи право на място в Европа.

TrafficNews.bg