По време на целия мач съдията на двубоя вбесяваше публиката и целия щаб на смърфовете със своите отсъждания.

Мартин Камбуров отбеляза красив гол за 1:0 в 38-ата минута. Това е 146-и гол за ''машингън'' и седми негов за този сезон.
Карагерен бе изведен в удобна позиция от Благой Наков. Карагерен пусна към Камбуров, който вкара за 1:0 в полза на Локомотив.

Локомотив изцяло диктуваше темпото на игра през първото полувреме. Опасните набези на Карагарен и Якимов развенчаваха защитата на гостите. До гол се стигна чак в 38-ата минута. 

В 18-ата минута, след фаул за Черно море и центриране в наказателното поле Кирил Котев се сблъска с Йордан Господинов и повече от 3 докторите оказваха помощ на двамата футболисти.

Второто полувреме Черно море натисна. Опасна атака в 48-ата минута, завърши със странична ножица на Миро Манолов, но Господинов лови. В 76-ата минута Симеон Райков с далечен шут разтресе напречната греда на вратата, пазена от Йордан Господинов, но до гол не се стигна. В 80-та минута Венков проби по крилото и пусна топката към Курьор, който изравни резултата на Лаута.

Локомотив натисна след този гол своя съперник и имаше няколко добри възможности, но не успя да ги реализира. В 84-та минута Мартин Камбуров имаше шанс за гол след като Пиргов му подари топката след грешен пас, но съдията незнайно защо маркира засада на нападателя, в която той беше преди десет секунди. Така след този двубой Локомотив не успя да изпревари днешния си съперник във временното класиране. След края на мача съдията си позволи да покаже червен картон на Молдованов, които отиде да му потърси сметка за скандалните отсъждания. 

TrafficNews.bg