Ивайло Петев въобще не си губи времето. Както се казва още не е седнал на горещия стол на националния селекционер и вече обяви едно от намеренията си.

А именно да се опита той да се окаже треньорът при който Бербатов би се завърнал в националния тим. Откакто си тръгна Митко от представителния тим доста треньори след това се опитваха да го върнат, но не се получи. Любо Пенев като че ли бе близо до възможността да накара Бербо да се върне, но не му оставиха време и му попречиха да го направи.

Директния характер на Любо щеше сигурно да му помогне за намеренията му относно връщането на Бербатов, но се оказа,че има фактор от Изпълкома на БФС който засега остава непреодолимото препятствие.

И тук вече идва сложният ребус, който трябва да решава Ивайло Петев. В известен смисъл Петев трябва да се окаже мост при взаимоотношенията на Бербо и човекът от Изпълкома. Ивайло трябва да използва цялото си търпение, а той го има,  да говори и с двете страни.

И да обясни,че нещата не са между тях, а в името на националния тим. Никой не иска двете страни да тръгнат да се обичат, а да стигнат до разумно решение в полза на националния отбор.

Ако Петев съумее да се окаже нужния проводник и върне Бербо в националния ще се бетонира в „А“ отбора. Евентуална заслуга за връщане на Бербатов ще е по-голяма победа дори от реми с Италия на стадион „Васил Левски“ в неговия официален дебют като треньор.

TrafficNews.bg