Възпитаниците на Спортен клуб по борба "Локомотив" – Пловдив накараха града ни да се гордее заради забележителните успехи, които постигнаха на Балканско първенство за кадети и кадетки U17 и момичета и момчета U15 в Скопие, Македония. В състезанието, провело се от 2 до 6 октомври взеха участие 9 деца, от които седмина се върнаха медали. Четирима от тях спечелиха Балкански титли, а трима се превърнаха във Вицебалкански шампиони!

Треньор на женската борба е Емил Русев, а една от неговите възпитанички - Ивена Близнакова (СКБ Локомотив-Пловдив) – беше и представител за България на Балканското първенство по борба за кадети и кадетки U17 в Скопие, Македония.

Близнакова стъпвайки за първи път на тепих на Балканско първенство, завоюва златен медал и Балканска титла при 61-килограмовите кадетките U17. Тя направи 4 срещи, като  в първа среща надви убедително българската състезателка Велчева с туш в първите 25 секунди от началото на борбата, след това се изправи срещу сръбкинята Хаби, която също надви с туш в началото на първата част (3:39).

В оспорваната трета борба, Близнакова се срещна с лидерката от Македония Митевска, която надви 9:6 точки и с тази борба си извоюва златния медал. Четвъртата среща българката се изправи срещи гъркинята Налмпалнти.

Младата боркиня на СКБ “Локомотив” - Пловдив, Кадер Ангелова също представи България на Европейското първенство по борба за момичета и момчета U15 в Скопие, Македония. Тя е възпитаничка на елитното Пловдивското спортно училище “Васил Левски” - Пловдив и е 3 пъти Републиканска шампионка на България. 15-годишната състезателка на Емил Русев стъпвайки за първи път на тепих на Балканско първенство завоюва сребърен медал по борба при 58-килограмовите момичета U15.

В първата среща Кадер надви гъркинята Нтония с резултат 4:3 точки. При втората среща се изправи срещу сънародничката си Боринарова и я надви убедително с туш още в първата част на борбата. А при третата среща Ангелова излезе срещу румънката Мантог и спечели първия си сребърен медал от Балканиада при момичета U15.

Александр Грибков е треньор на състезателите по свободна борба, а по време на Балканиадата в гр. Скопие възпитаниците му завоюваха четири медала.

Есад Бозали спечели златен медал, който добавя към своите постижения като втора балканска титла при кадетите. Александър Делчев за втора поредна година се окичва със злато от Балканско първенство. А момчетата Денислав Стоянов и Христо Челибийски, които за първи път взимат участие в състезание от такъв ранг, успяха да завоюват сребърни медали.

При класическата борба треньор е Даниел Симеонов. Неговият възпитаник Мартин Шишеков, който е и ученик на спортно училище „Васил Левски“, завоюва безапелационно златния медал в категория до 82 кг. Без медали останаха Сияна Димитрова - момичета U15 в категория 54 килограма, и Азис Таиров - кадети U17 в категория 71кг.