Следващата нощ, в 1.30 часа в събота,  Евроспорт ще излъчи за първи път 7-ия кръг от Шампионската лига „Стронгмен" 2015, който се проведе на площад „Централен“ в Пловдив. Зрителите ще станат свидетели на титаничния сблъсък на „Планината” Тор Бьорнсон и българската легенда Стоян Тодорчев. Най- популярният спортен канал ще покаже и забележителности от Европейската столица на културата 2019. Заслугата световната спортна общественост да се фокусира върху Пловдив е на председателя на фондация „Славна България” Огнян Кръстев, основен организатор на едно от най- грандиозните събития, правени досега в България. Събитието на площад "Централен" бе най- посещаваното спортно събитие тази година. Над 5 000 души следяха със затаен дъх подвизите на най- силните мъже в света. 

Тор Бьорнсон и останалите 9 звезди от Strongman Champions League, сред които и най-силният мъж на планетата българинът Стоян Тодорчев, не крият, че са останали очаровани от Града под тепетата. Любимо място на великаните стана Античният театър, който ги впечатли със своите размери, невероятната гледка. Неслучайно Античният театър бе избран за фон на част от интервютата с атлетите, включени в заснетата за Евроспорт тв-продукция за състезанието и преживяванията на Тор, Кшищоф, Ервин и компания на българска земя.

Най-голямо впечатление на стронгмените обаче са направили грациозните пловдивчанки. „Накъдето и да се обърнехме, забелязвахме красавица, а до нея още една, и още една. Това е наистина забележително и вече искаме да се върнем и да останем за по-дълго”, заключава впечатленията си от Пловдив Тор Бьорнсон.

На тръгване великаните не пропуснаха да заредят и "домашните си аптечки" с най-новите серии хранителни добавки от магазин "Мускули" и въпреки, че всеки от тях разполага с личен треньор, не пропуснаха да се посъветват с "гуруто" Огнян Кръстев , който е истинска енциклопедия по отношение на здравословно хранене и възстановяване след тренировки. 

 Атлетите си заредиха хранителни добавки и суплементи в магазина на  организатора Огнян Кръстев на бул. "Шести септември" №65. 


TrafficNews.bg