Създателите на филма „Гунди – Легенда за любовта“ ще се включат в кампанията за изграждане на паметник на легендарния Динко Дерменджиев. На 11 октомври в Пловдив предстои премиерата на дългоочаквания филм за Георги Аспарухов, а по 1 лв. от всеки билет ще бъде дарен за изграждането на паметник на Чико.

Инициативата е част от партньорството между Ботев и „Междинна станция“. Създателите на филма „Гунди – Легенда за любовта“ ще последват примера на Българския футболен съюз, който определи 1 лв. от билетите за мача на България с Люксембург да отиват за изграждането на паметника на Динко Дерменджиев.

Филмът „Гунди – Легенда за любовта“ проследява живота и кариерата на незабравимия Георги Аспарухов. В главната роля влиза актьорът Павел Иванов, който символично даде и началния удар на двубоя между Ботев и Левски, който се игра на 5 октомври. На 9 октомври в София се състоя официалната галапремиера на филма, който тръгва по кината от 18 октомври. Утре, 11 октомври, в зала „СИЛА“ предстои и специалната премиера на прожекцията за град Пловдив.