Първата ракета на българския тенис при жените Цветана Пиронкова отпадна доста нелепо още на старта, на турнира в Антверпен, Белгия. Тя загуби в първия кръг на турнира от талантливата Инди Де Вром, която е на 18 години и се намира на 247-ото място в световната ранглиста. Българката отстъпи след 7:5, 3:6, 3:6.

Противничката на пловдивчанката е квалификантка.  Първият сет започна с пробив за холандката, но веднага Цвети успя да го върне. Де Вром обаче отново проби за 3:2. Пиронкова от своя страна върна пробива за 5:5, а след това стигна до още един такъв, за да спечели първия сет.

Във втория сет холандката проби за 3:2, но Цвети върна пробива за 3:3. Последваха обаче три поредни гейма за талантливата тийнейджърка, два от които след пробиви. Така тя взе сета. В третия заключителен сет Инди проби за 3:1, а българката върна моментално пробива. След това обаче допусна нов пробив за 2:4, а до края холандката си взе подаванията и спечели мача.

Така Цвети напусна безславно "BNP Paribas Fortis Diamond Games" в Антверпен, а следващият ѝ турнир е в Дубай следващата седмица. Надпреварата е от категория WTA Premier 5 и е с награден фонд $2,513,000.

TrafficNews.bg