Прокуратурата подготвя обвинения срещу деветима души за участие в черно тото. Със сигурност един от тях ще бъде бившият шеф на ФК Любимец Атанас Сталев.

Още на 9 и 10 декември, когато бе даден ход на мащабната акция на МВР из цялата страна, домът на ексшефа на тима, както и офисът му, са били атакувани от полицаи. Те са направили обиск на двете места, откъдето са иззели важни документи, уличаващи го в голямата далавера, предаде човек на нашата агенция от южното градче. Припомняме, че Сталев минава за един от най-доверените хора на доскорошния собственик на Локомотив (Пловдив) Константин Динев.

Със сигурност обвинение ще бъде повдигнато и срещу Мартин Камбуров. В МВР разполагат с телефонен запис, на който се чува как четирикратният голмайстор на „А“ група говори за залози. От МВР издадоха, че ставало въпрос за доста сериозна сума за двубой на Локомотив (Пловдив), в който коефициентът за победа бил 4.5.  

Според колегите от „Меридиан Мач“ в съдебната зала ще бъдат привикани и още известни имена - Александър Тунчев (ЦСКА), Кирил Котев (Черно море), Здравко Лазаров (Монтана) и бившият футболист Анатоли Тонов, носил за кратко екипа на „Левски“. Останалите трима не били толкова известни на спортната общественост.

Очаква се техните права да бъдат спрени до произнасяне на присъдите, което означава, че играчите няма да бъдат на разположение на клубовете си за зимната подготовка и евентуално за мачовете през пролетта. Това ще бъде удар върху Черно море, Локо (Пд) и най-вече ЦСКА, тъй като Тунчев е основен футболист и втори капитан на „армейците“.

Обвиненията върху Тунчев, Котев, Лазаров и Камбуров са от периода, в който те бяха част от Локомотив (Пд).
TrafficNews.bg