Световната атлетика призна рекорда на Ярослава Магучих от Украйна от 210 см в скока на височина, поставен в Париж през юли. Той беше официално ратифициран. Магучих подобри върховото постижение в дисциплината, държано 37 години от великата Стефка Костадинова. Българката скочи 209 см на Световното първенство в Рим през 1987. Резултатът й бе подобрен с един сантиметър по време на спирката от Диамантената лига във френската столица на 7 юли.

Тогава тя си беше подсигурила победата с успешен опит на 203 см. Магучих преодоля 207 см от втория си опит, с което постигна нов национален рекорд. Впоследствие украинката скочи 210 см, за да подобри един от най-дълго стоялите световни рекорди в историята на леката атлетика.

"Влизайки в това състезание, имах усещането, че мога да скоча 207 см и може би 210. Най-сетне успях да вкарам Украйна в историята на леката атлетика", каза Магучих след рекорда си. Тя стана световна шампионка в Будапеща миналата година, а по-рано през тази ликува и с олимпийското злато при завръщането си в Париж през август.