Йорданският принц Али Бин Ал Хюсеин си направи отвод преди втория тур на изборите за президент на ФИФА.

Така начело на световната централа остава 79-годишният швейцарец Сеп Блатер. Това ще бъде неговият пети пореден мандат начело на ФИФА.

Отводът на Али Бин Ал Хюсеин дойде, след като Блатер спечели със смазваща преднина първия тур. На швейцареца не стигнаха само седем гласа да спечели от раз. Той победи с 133:73. От всичките 209 подадени бюлетини пък 206 бяха действителни.

Двамата кандидати направиха и по 15-минутно обръщение точно преди първото гласуване.

"ФИФА няма нужда от революция, а от еволюция. Конгресът ни се провежда в истинска буря и ако трябва да поема отговорността – мога да го направя. Но ФИФА трябва да премине през тази буря. Трябва ми подкрепа, човек не може да се справи сам с такива проблеми. Искам да продължа да работя за благото на нашата организация – просто защото обичам и ФИФА и футбола", каза Блатер.

"Светът ни гледа. ФИФА не е просто организация, ние не служим само на играчите. Ние обединяваме хората и народите, носим им и радост, и тъга. Днес е най-важният ден в историята на ФИФА. Аз няма да се скрия зад вашите гърбове, когато нещата тръгнат зле. Няма да приема всички лаври, когато става въпрос за успех. Обещавам справедливост и честност и прозрачност", заяви принцът.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg