Най-добрите български тенисисти научиха съперниците си на старта на първия за годината турнир от Големия шлем – Australian Open.

В мъжката схема поставеният под номер 10 Григор Димитров ще се изправи срещу Дъстин Браун. Съперникът на Гришо е роден в Ямайка, но се състезава за Германия. В момента е под номер 89 в световната ранглиста, а най-високото му постижение в класацията на АТП е 78-а позиция. Двамата са се изправяли веднъж един срещу друг през 2012  г., а изходът от мача им е победа за Димитров с 2:1 сета.

При успех срещу атрактивния представител на Германия първата ни ракета ще се изправи срещу победителя от двубоя между 97-ия в света Максимо Гонсалес (Аржентина) и 98-ия в ранглистата Лукаш Лацко (Словакия). Ако всичко върви според очакванията и Григор Димитров побеждава, то в четвъртия кръг на надпреварата евентуален негов съперник ще бъде Анди Мъри. В потока на Гришо е и Роджър Федерер, който е негов възможен съперник на 1/4-финалите.

Все още не е ясна програмата по дати и часове, но Григор е в долната част на схемата и едва ли ще играе в първия ден от турнира, който е понеделник, 19 януари.

 

pironkova

Преодолима съперничка в първия кръг ще има и Цветана Пиронкова. Първата ни ракета при жените ще се изправи срещу Хедър Уотсън от Великобритания на старта в Мелбърн. Най-добрата британка в момента е номер 49 в класацията на Женската тенис асоциация, а Пиронкова е под номер 67. Двете са се изправяли пет пъти помежду си, като предимството е на страната на българката, която е спечелила три от срещите.

 

При успех на пловдивчанката, във втория кръг тя ще се изправи срещу победителката от двубоя между поставената под номер 11 в схемата Доминика Цибулкова (Словакия) и Кирстен Флипкенс (Белгия).

 

При успешна серия на Цветана Пиронкова в четвъртия кръг тя може да се изправи евентуално срещу поставената под номер 8 Каролин Вожняцки, а на 1/4-финалите и срещу световната номер 1 Серина Уилямс.

 

TrafficNews.bg