Градът на Оскар Уайлд и световно известният драматург Джордж Бърналд Шоу беше домакин на канарчетата в първия им мач.

При това гостуване съм сигурен, че нашите момчета са се разходили по улица O'Connell, която е в сърцето на града и по Grafton- улицата за пазаруване. Вероятно са минали под ''Арката на мускетаря'', построена в чест на кралските мускетари, загинали за Британия и са научили, че викингите, които са се заселили тук (841 г.сл. Хр.), дават силен тласък за развитието града. Но не съм сигурен дали са имали време да посетят музея, където е изложена ''Книгата на Клетите'', написана от келти-монаси, която съдържа, преведени на латински. четирите евангелия в Библията. А и да са имали, преди такава битка и то с ирландци, не е време за разнежване - музеи, книги и т.н.

В деня на мача (24.Х 1962 г.) Стоичко Пешев, който няма кой знае какъв пиатет към литературата, като истински жълто-черен ''футболен мускетар'' на два пъти ще разсече дъблинската защита и ще доведе резултата до 2:0 за Ботев Пловдив (2-та мин., 47-ата мин.). Този трилър за футболистите на Шамрок Роувърс  не е завършил! Осемнайсет годишната новоизгряваща звезда на пловдивчани Георги Попов - Тумбито с полет на орел ще връхлети срещу противниковата врата и в негов стил, ще отбележи още два безответни гола 4-0 гола за Ботев Пловдив.

Ирландската преса след мача: 

Вестник ''Айриш Прес'' съобщава: ''Ботев Пд, един от добрите отбори на континента, даде урок  на Шамроук Роувърс - урок по изкуството на футболна игра''. 

Вестник ''Ивнинг Хералд'' съобщава: ''Нашият отбор бе просто смачкан от своя противник, а това ясно говори за талантите, които играеха срещу нас. Досега ние не сме виждали често, ако не никога, в ''Далимаунт Парк'' да  играе по-добър клубен отбор. А след всичко това нямаме основание да се сърдим на Шамроук, защото Ботев Пловдив е един отбор от извънредна футболна класа''. 

Вестник ''Ирланд Прес'': ''Българите взеха голяма преднина в първия мач. Роувърс бяха тотално надиграни. Ботев пое контрола от началото''.

Материал от Вибсънт Матерс : ''Ботев Пд. от България, един от най-добрите континентални отбори, посещавали местната почва от много години, изнесе снощи абсолютна футболна лекция. 

В Пловдив точно на днешната дата (14.11.1962) втория мач завърши отново с победа. След отлично изпълнение от фаул на Дерменджиев, намиращият се в прекрасна Пешев отбеляза победния гол. За разлика от първия мач в Дъблин, Карушков игра на мястото на Найденов, а Сотиров вместо Харалампиев.

Неделин Петров