Пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" ​е отказал участие в международния тур на шосе в околностите на Прищина, популярен повече като Турът на Косово.
"Царистите" имаха персонална покана за това състезание, организирано от местната колоездачна федерация.
Причината за отказа на този старт е нарушената подготовка на тима и незадоволителна спортна форма на някои от титулярите, след провалената тазгодишна Международна колоездачна обиколка на България.
Други основателни причини са травми и натрупана умора от тежкия сезон, както и други лични ангажименти на водещи състезатели на отбора. 
Освен това, след Балканското първенство в Сърбия,  основните колоездачи на "Цар Симеон 1898" вече излязоха в заслужена ваканция и вече не тренират интензивно.
Както е известно тазгодишният спортно-състезателен сезон в България на практика приключи, а до февруари шефовете на "Цар Симеон 1898" нямат намерение да изпращат своя колоездачи на международни състезания.
При така стеклите се обстоятелства в края на сезона, клубното ръководство прецени, че ще бъде трудно клубът да вземе призови класирания в Косово и няма смисъл изобщо да изпраща свой отбор да пътува за Прищина.
Иначе колоездачният тур на Косово е без категория,  но с чуждестранно участие и с доста приличен награден фонд.
Надпреварата и тази година не носи точки за ранглистата на международната федерация - U.С.I. Въпреки това заявки за тура има от близо 100 местни и чуждестранни състезатели от Словения, Хърватска, Македония и Унгария.

TrafficNews.bg