След изключително успешното си представяне на Шахматната Олимпиада в Будапеща преди десетина дни, Виктория Радева бе поканена да вземе участие в  първенство по класически шахмат на Румъния. Шампионата на северната ни съседка за мъже и жени  се проведе от 30.09 до 6.10. в Мамая, а в женския турнир взеха участие състезателки от 8 държави-много от които бяха участнички и на Олимпиадата. Отборът, в който се включи Радева- CS STUDENTESC MEDICINA TIMISOARA  зае трето място в крайното класиране. Пловдивския талант се представи повече от отлично- не само,че направи най-много точки за отбора си- 5,5 от 6,но се оказа,че тя е и с най-голям точков актив от всики участващи шахматистки.Радева получи златен медал за най-добро представяне на втора дъска.

Особено впечатляваща бе победата й в предпоследния кръг срещу Ю лия Фаталиева/Азербейджан/,чийто отбор CSM IASI 2020 стана шампион. Азерката, която бе втора дъска за страната си на Олимпиадата, бе принудена да се предаде след превъзходна тактическа игра на Вики.

Втори в шампионата остана отбора на   CSU ASE BUCURESTI, който успя да направи реми в последния кръг срещу бронзовите медалистки.

След кратка почивка Радева ще вземе участие и в Европейската клубна купа,която ще се проведе от 19 до 27 октомри в Сърбия.