Цели 3 вицешампионски титли спечели капитанът и лидер на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" Пламен Димов на завършилото в Пазарджик държавно лично-отборно първенство на България за мъже и младежи на писта. 33-годишният пловдивчанин за малко изпусна да стане национален шампион в най-тежките и престижни дисциплина в пистовото колоездене "скрач" и "издръжливост по точки" и остана със сребърните медали. Така топбегачът от Пловдив не успя да дублира и защити шампионските си титли в тези две дисциплини, които беше спечелил през по-миналия сезон.

Но и така представянето на Димов на колодрума в Пазарджик беше впечатляващо. Той кара като лъв и се превърна в герой за "царския" тим.

В шампионски стил и с отлично темпо, Пламен приложи отлична тактика в дисциплината "издръжливост по точки", която включваше 41-километровото трасе с 120 обиколки на пистата и спринт на всяка 6-та обиколка.  Асът на "Цар Симеон 1898" предвкусваше победата, но по чудо бе изпреварен само от национала на „Несебър"   – Станислав Заралиев. Трети остана националът  на "Хемус 1896" -  Троян  Станимир Чолаков.

Димов бе убедителен  и в дисциплина "скрач", но отново допусна леки неточности, които му костваха шампионската титла, която напълно заслужаваше. По 15-километровото трасе Пацо допусна леко подценяване и неточност при една ситуация при завой, което бе използвано умело от национала Евгени Балев от тима "Сините камъни" - Сливен, който грабна златния медал, само с 2 точки преднина пред  пловдивчанина. Трети остана Станислав Кръстев от пазарджишкия "Печенеги".

Димов можеше да измъкне златото и в друга дисциплина от индивидуалната надпревара - "издръжливост с елиминации/отпадане".  Отново само 2 точки обаче не достигнаха на капитана на "Цар Симеон 1898" да спечелени шампионска титла в "издръжката". Той бе изпреварен единствено от представителя на  „Хемус 1896" Троян – Станимир Чолаков. Третото място пък отново остана за Станислав Кръстев от "Печенеги".Също в индивидуалната надпревара при мъжете, в дисциплина 4000 метра индивидуално преследване, младежкият национал на  "Цар Симеон 1898" Велизар Фурлански спечели бронзов медал, като бе изпреварен от Евгени Балев от тима "Сините камъни" - Сливен и аса на "Хемус 1896" Станимир Чолаков.

TrafficNews.bg