Сериозни обвинения към играча на Арсенал Начо Монреал отправи мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини. Неговият тим падна с 0:2 и направи грешна стъпка в борбата за титлата, като първото попадение за „артилеристите“ беше от дузпа именно срещу испанеца.

Според наставника на шампионите обаче играчът на противника е преиграл в тази ситуация и не е трябвало да бъде отсъждано най-тежкото наказание във футбола. Нарушението беше отсъдено на Венсан Компани.

Все пак чилийският мениджър на „небесносините“ призна, че не тази ситуация е предрешила изхода на двубоя и загубата на тима му. Според него, Сити е играл доста слабо и е бил наказан за това.

„Единствената грешка на Компани в ситуацията с дузпата беше, че позволи на Монреал да симулира. Според мен нямаше никакво нарушение и испанецът се хвърли на тревата, без да бъде докоснат.“

„Тази дузпа беше важен момент от мача, но все пак не и най-важният. Имаше още доста неща, които повлияха за негативния резултат в наша вреда. Най-лошото за нас беше, че не създадохме достатъчно положения за гол.“

„Винаги отдавам заслуженото на отбора, който печели мача и Арсенал го заслужава. Ние ги пресирахме по целия терен, тичахме повече от тях, но ни липсваше креативността, която в крайна сметка трябваше да увенчае добрата ни игра в останалите линии с попадение“, сподели Пелегрини след края на двубоя.