Фирма близка до Делян Пеевски поема управата на Ботев Пловдив. Неофициалната информация научи ексклузивно TrafficNews.bg

На този етап са преведени 10 милиона лева, за да продължи строежа на стадион „Христо Ботев”, който беше спрян преди повече от година заради липса на пари.

Информацията, с която разполагаме гласи, че Пеевски влиза в „Ботев” Пловдив чрез подставена фирма. Средствата за довършването на съоръжението на бул. „Източен” вече са налични в сметките на клуба.

Потърсихме за коментар президента на клуба Иван Джиджев, но той не отговори на позвъняванията ни. 

TrafficNews.bg припомня, че мащабната реконструкция на стадиона започна през декември 2013 година. Тогава работници реконструираха сектор „Б”. След ремонта стадионът ще може да побира 18 777 човека. Ще има 800 паркоместа, а 80% от стадиона ще бъде покрит.

„Това един стадион, който след неговото завършване, ще отговаря на изискванията на УЕФА и на ФИФА за провеждането на международни мачове”, коментира от ръководството на клуба в самото начало.

В момента тимът продължава подготовката и провеждането на домакинските мачове на базата в Коматево, построена със средства на банкера Цветан Василев. Каква е причината за завъртането на колелото в жълто-черния тим, ще стане ясно в следващите дни.

TrafficNews.bg