PlovdivDerby разбра, че от жълто-черния тим са хвърлили око на играчи на сините, които попадат в плановете им за зимна селекция. В момента финансовото състояние на сините от Герена съвсем не е цветущо и много играчи са готови да се разделят с тима от Подуене още през януари. В Ботев Пловдив пък успяха да стабилизират финансовото си състояние и изплащат заплатите и премиите на играчите си редовно. Както е известно канарчетата имат таван на възнагражденията от 3 000 евро, но вече се заговори, че той може да бъде завишен на паузата на шампионата.

Вчера столичен вестник обяви, че жълто-черните дължат 40 000 000 лева на КТБ. От клуба категорично отрекоха тази информация и заявиха, че Ботев не дължи нито стотинка на фалиралата банка. Това бе обявено и от президентът на клуба Иван Джиджев още преди няколко месеца, когато финансовата институция бе поставена под специален надзор. В последните седмици в медиите на няколко пъти се появиха списъци с големите длъжници на КТБ, но тимът на Ботев не присъстваше в нито един от тях. От Ботев си обясняват появилата се спекулация с предстоящото гостуване именно на Левски на Коматево.

Само преди няколко дни Тодор Батков пък обяви, че Левски дължи 30 000 000 лева на мажоритарния си акционер - тоест на самия него. Адвокатът обяви, че чрез счетоводни врътки ще изкара сините на печалба, но така и не разкри как клуба ще се финансира за в бъдеще. Един от футболистите, които акостираха на Герена от Ботев Луис Педро вече бе обявен в медиите като сигурен напускащ заради неполучени заплати. Днес пък медии гръмнаха с новината, че и Димитър Димитров - Херо е на път да се откаже да застане начело на сините през зимата, тъй като няма да разполага със средства за селекция. Станимир Стоилов пък възнамерява тотално да осакати любимия си отбор като завлече лидера на сините Гаджев в Астана.

Междувременно PlovdivDerby.com разбра, че най-важната задача, която Вуцов си е поставил за трансферния прозорец е да привлече ляв бек, тъй като според специалиста именно тази позиция в тима му куца. Припомняме, че преди месец Вуцов бе открил подходящ футболист за този пост в лицето на Кени Жиле, като дори на пресконференция обяви, че харесва качествата му. Няколко дни по-късно обаче отново самият Вили обяви, че не желае да рискува с привличането на играч, който не е водил пълноценна подготовка. По всяка вероятност обаче става въпрос за неразбирателство между ръководството на Ботев и агента на футболиста за финансовите параметри по договора, за който преговаряха и за които преговори призна пред PlovdivDerby.com самият импресарио на французина Болеслав Козакевич.