Сребърната медалистка от Олимпиадата в Париж - най-добрата ни гимнастичка Боряна Калейн ще проведе открит урок в Пловдив. Събитието започва в 18:00ч. в зала "Сила". 

В залата ще присъстват и деца, които тренират други спортове. Желанието си вече са потвърдили лекоатлетическият „Тракия 96“, баскетболният „Академик Бултекс 99“, волейболният „Виктория волей“ и не на последно място - отборът на „специалните деца“ на Тина Димитрова.

Организаторите от клуб „Диана“ и домакините от зала "Сила" обявиха вход свободен за желаещите да присъстват. Уточнението е, че гимнастички от всички пловдивски клубове са добре дошли, но на килима ще се допускат само състезателки на клуба домакин.

След 36 години Боряна Калейн донесе сребро за България на Олимпиада в индивидуалното състезание на художествената гимнастика.

Боряна Калейн донесе през тази година исторически медал за българската художествена гимнастика в индивидуалната надпревара. Боряна спечели сребро и това е едва втория медал за страната ни в индивидуалното състезание в спорта. Преди Боряна на индивидуално имахме медал само от Адриана Дунавска, която спечели също сребро от Олимпиадата в Сеул през 1988г. При ансамблите България има олимпийско злато от Токио 2020 и две бронзови отличия от Атина 2004 и Рио 2016.