Пари Сен Жермен срази Барселона с 3:2 дербито от Група „F“ на Шампионската лига, с което нанесе първа загуба на испанците от началото на сезона изобщо. Освен това каталунците не бяха допускали и гол в мрежата си. Тази вечер обаче парижани ликуваха след попадения на Давид Луиш (10′), Марко Верати (26′) и Блес Матюиди (54′), докато съперникът отговори само с точни изстрели на Лионел Меси (12′) и Неймар (56′).

Един от основните фаворити в Шампионската лига този сезон - Байерн (Мюнхен), направи голяма крачка към класирането си на фазата на преките елиминации. В среща от втория кръг на Група "Е" баварците спечелиха с 1:0 като гости на ЦСКА (Москва) и вече имат 6 точки. Руснаците пък остават без актив след второ поражение и едва ли ще имат сили да завършат на едно от първите две места.

Шалке развали добрите впечатления след равенството с Челси на „Стамфорд Бридж“ и победата през уикенда в рурското дерби с Борусия Дортмунд. Кралскосините изпуснаха да бият Марибор във втория мач от група G. Двата тима направиха 1:1 на „Фелтинс Арена“ в Гелзенкирхен.

Английският шампион Манчестър Сити не успя да победи Рома на своя „Етихад Стейдиъм“ и направи равенство 1:1, с което усложни ситуацията си в групата. Възпитаниците на Мануел Пелегрини срещнаха сериозни затруднения с вдъхновените си гости от Италия и макар да поведоха още в самото начало на мача, допуснаха изравняване, а в дадени моменти от мача можеха да се радват, че се разминават с пълен обрат, след като Рома изпусна доста положения за втори гол във вратата на Джо Харт.

Отборите на Шахтьор Донецк и Порто завършиха наравно 2:2 в изключително драматичен мач от група H на Шампионската лига. Домакините воедха с 2:0 до 89-ата минута, но наивно допуснаха две попадения в рамките на 4 минути.

Челси взе своето в Лисабон. Сините от Лондон, облечени изцяло в жълто, спечелиха гостуването си на Спортинг с 1:0 след гол на Неманя Матич. Този резултат се превърнал във фирмен за Жозе Моуриньо в предишния му престой на „Стамфорд Бридж“ Така след два изиграни двубоя в група G Челси има 4 точки и води в класирането. Спортинг има само 1 точка, а Шалке и Марибор са с по 2.

Неделин Петров