Днес новото ръководство на ФК "Марица" пое управлението на клуба. След като през последните седмици напрежението в отбора ескалира, а от старото ръководство бяха отправени закани, днес бе постигнато съгласие и старши треньора Петър Курдов остава на поста си. Какво промени предстоят в клуба и какви са плановете на новите спонсори на тима , за TrafficNews.bg коментира новият председател Христо Николов. Вижте какво казва той в първото си интервю за пловдивска медия:

-          Как стигнахте до консенсус  с Петър Курдов?

-          Преди минути завърши срещата между Управителния съвет на ФК“Марица“ и г-н Курдов. Заедно стигнахме до заключението , че е редно той да остане старши  треньор на отбора до края на сезона . Стиснахме си ръцете, противоречията са изгладени, всичко което правим е в името на Марица.

-          Бяха ли поставени някакви условия?

-          От негова страна –не. Управителният съвет е този, който може да поставя условия , за това което е необходимо да се случи.

-          Имаше настроения сред футболистите в следствие промяната в ръководството на клуба. Ще разчитате ли на целия отбор?

-          Ще се срещнем с футболистите след час, когато дойдат в базата. Не мисля , че ще има някакви проблеми. В крайна сметка за тях нищо не се променя. Ние трябва да им осигурим нормални условия за работа и средства, за да приключат сезона и ще го направим.

-          В момента условията в базата са ужасни. Кога ще започнете ремонт на съблекалните, които изглеждат като след бомбардировка?

-          Условията действително са покъртителни. Веднага, след като днешната среща приключи , започваме ревизия и инвентаризация на материалната база на клуба, за да видим с какво разполагаме и какви липси има. За да започнем ремонт на съблекалните обаче, първо трябва да установим под каква форма ще използваме сградата, тъй като базата не е собственост на клуба. Първо трябва да установим кой е действителният собственик и да имаме изряден договор с него. В противен случай не можем да правим каквито и да било инвестиции.

-          Как така не знаете чия е базата, не е ли на клуба?

-          Всъщност колкото и странно да е – не е на клуба. Има няколко версии за това чия е , но тепърва ще установим истината. Но в крайна сметка ние нямаме претенции за собственост, целта ни е да имаме ясен регламент за ползването й.

-          Какво е състоянието на игрището?

-          Всъщност терена е единственото нещо на стадиона , което е в добро състояние. Хората са го поддържали и са полагали грижи за него.

-          Какви са амбициите на новото ръководство на ФК“Марица“?

-За този сезон нямаме големи амбиции- целта ни е да приключим сезона във В група. Не можем да атакуваме позиция в Б група, тъй като изоставаме сериозно от лидерите в групата. А и ако трябва да гледаме реално , условията в базата, не ни позволяват да  бъдем домакини на мачове от Б група.

Надяваме се до есента да успеем да подредим нещата в клуба и следващия сезон отборът да атакува Б групата.

-Успех от екипа на TrafficNews.bg!

-Благодаря ви!

Още за смяната на "караула" във ФК "Марица" четете ТУК!

TrafficNews.bg