Един от най-мащабните тенис скандали ще завърши с продукация на Netflix. Филмовата компания усети  потенциала на историята и вече работи по документален сериал за света на професионалния тенис, в който темата за скандала на Новак Джокович вероятно ще бъде засегната.

Скандалът  продължава да се развива вече почти десет дни - на 4 януари сърбина обяви, че потегля за Australian Open, след което бе задържан на летището с часове, визата му беше анулирана, отведоха го в имиграционен хотел, спечели обжалването в съда и сега тренира за предстоящия турнир. Съдбата му все още остава неясна, след като поредица от грешки в документацията и неспазени закони го забъркаха в проблеми с няколко държави. 

Процесът за сериала ще се ръководи от Джеймс Гей Рийс и ще има подкрепа от ATP, WTA и турнирите от Големия шлем. Сделката е била подписана още преди Коледа, което означава, че погледът в тенис света е бил гарантиран, дори и без да се случи фиаското с Джокович. Развитието от последните дни обаче означава, че Netflix са попаднали на златна мина.