Най- силният българин  Стоян Тодорчев се класира трети в в мегатурнира „ Стронгмен Шампионската лига“, който се проведе през уикенда в Сплит, Хърватска. Колосът от Перущица отново се изправи срещу съперниците си Тор Бьорнсон и Кшищоф Раджиковски от Полша. Само два месеца след като най-силните мъже на планетата си дадоха среща в Пловдив пред камерите на Евроспорт, сега съперниците премериха сили в крайбрежния град.

Състезанието и този път е било изключително напрегнато и оспорвано. До последния кръг победителят не бе ясен. В две от дисциплините Тодорчев бе непробиваем. „Фермерска разходка“ и „Кобилицата“ са дисциплините, в които дори „Планината“ Тор е безсилен да победи българина.

Звездата на силовия многобой – Хафтьор Юлиус Бьорнсон  е вицешампион от 2014 World's Strongest Man и победител от 4 старта на SCL за 2014 г. Бьорнсон е популярен и като Грегор Клегейн - „Планината” от световноизвестния сериал „Игра на тронове“. 

Тодорчев е 7-кратен  световен рекордьор в силовия многобой и е вписан в Книгата на рекордите „Гинес” като Най-силният мъж на планетата през 2010 г. (след като заедно с още 8 души успя да издърпа 195-тонен самолет в Сибир). Тодорчев  тренира в Пловдив, а подготовката му се провежда под наблюдението на  Огнян Кръстев - организатор на стронгмен турнира в България и шеф на фондация "Славна България". Бизнесменът и фирмата му  за хранителни добавки “MUSKULI.COM” са спонсори на спортиста, 

TrafficNews.bg