От основните играчи единствено вратарят Витанов има договор до края на 2015, а Бирсент Карагарен и Ванчо Траянов имат опции за удължаване на контрактите им, които от ръководството на пловдивчани могат да задействат.

Въпреки това и въпреки финансовите проблеми в Локомотив Пловдив са сигурни, че играчите им няма да ги предадат. Повечето футболисти със сигурност ще останат лоялни на смърфовете и след Нова година, разбра PlovdivDerby.com. Липсата на пари се отразява само на няколко единици в отбора, повечето от които са резерви. Останалите момчета са силно мотивирани от работата с Христо Колев - Бащата и от постигнатите резултати в последните мачове.

Това, че тези играчи дойдоха в Локомотив от по-скромни отбори, се оказва сериозен плюс в създалата се ситуация. Много от тях много рядко в кариерата си са получавали заплатите на обещаната дата и лекото забавяне от няколко седмици на Лаута не им се отразява в негативен план. Те са и много доволни от факта, че получават шанс да играят редовно за популярен тим като Локомотив Пд и не мислят как да напуснат клуба, а по-скоро как да докажат себе си.

Междувременно стана ясно, че изгряващата звезда на черно-белите минава под крилото на мениджъра Милен Георгиев. Бургазлията държи правата и на още двама таланти подвизаващи се под тепетата - Милен Гамаков и Цветелин Чунчуков.

 

ТrafficNews