Ситуацията в Локомотив е тежка. Безпаричието може да накара повечето футболисти да напуснат клуба. Неяснотата около бъдещото също. 

Христо Колев пое Локомотив в труден за клуба момент. Напускането на Неделчо Матушев сложи началото на нова ера в черно-бялата история. Бащата обедини, сплоти и сля всички футболисти в една машина, готова за чудеса. На чело на която машина седи Мартин Камбуров, Като истински лидер ,,машингън'' заяви, че неяснотата притеснява само младите играчи, а той няма намерение да ходи където и да било. Остава въпроса: "На кой ще разчита Бащата?"

Да се прехвърлим няколко месеца напред, при все още не променилата се ситуация.

Локомотив се лута, между оцеляването и падението. Традициите и почти вековната история на този клуб се преплитат с унижението от участта на ,,рулетката'' - живот. 

Скъпо-платените футболисти отдавна са мит, а ,,тежките'' номера в отбора са носени от бъдещи легенди. Юношите на Локомотив ще спасят Локомотив!

Черно-бялата школа разполага с нешлифовани диаманти, чакащи своя миг да целунат емблемата. Стоян Григоров и Айкут Янъков опитаха от рядкото чувство, за един юноша, - целия стадион да изригне, като врящ котел, след техни отигравания. Още помня едно двойно между Григоров и Здравко Лазаров, което накара цялата Бесика да си зададе въпроса, дали това не е следващия.

Айкут и сега тренира с първия отбор, като без съмнение ще получава повече шансове за изява.

В школата се подвизава Георги Арабаджиев, който бе избран за най-добър играч сред юношите. Всеотдайността и лоялността му към Локомотив са двете характеристики, които рано или късно ще го пратят в обятията на феновете след поредния шампионатен мач. 

1998 година. Тогава е роден Георги Чукалов, който със своята бързина и афинитет пред гола би паснал на атакуващия стил на Бащата. Разбира се Георги е малък и има много какво още какво да учи, но едно е сигурно, той, както и всеки един юноша от Локомотив ще се раздаде на 101 % за черно-бялата емблема, а не за името от зад на фланелката.

Неделин Петров