Чешката гимнастичка Наталия Стичова падна от височина около 70 метра на Тегелберг в Бавария и след шест дни борба за живота лекарите констатираха смъртта й.

Семеен приятел твърди, че 23-годишната грация се е подхлъзнала, докато се е опитвала да си направи селфи с известния замък Нойшванщайн зад нея. Друг разказва, че Наталия внезапно загубила равновесие. Официално разследването по случая все още продължава.

Инцидентът се е случил на 15 август, докато тя се е разхождала близо до Швангау в Алго. Според полицията пътят до върха на Тегелберг е "доста труден". Чешката гимнастичка пътувала с две приятелки и партньора си Давид, който станал свидетел на трагедията.

Наталия преживя падането със сериозни наранявания, а спасителите я транспортираха в болницата с хеликоптер. В крайна сметка животоподдържащата система беше окончателно спряна поради необратими мозъчни увреждания.

Наталия Стичова е звезда на чешката спортна сцена от дете, а напоследък сама тренира млади таланти.

Чешката асоциация по гимнастика се сбогува с нея с трогателни думи: "Тя се смееше през краткия си живот и ние винаги ще я помним с това".