7-кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е записал първата си публична изява след тежкото падане на ски в края на 2013 година. Това съобщиха много медии, цитиращи излизащият на остров Майорка местен вестник Ultima Hora.

Появата на Михаел е станала на сватбата на дъщеря му Джина Мария, която се омъжи на скромна церемония за приятеля си Лейн Бетке. Сватбата се проведе в луксозна вила на Майорка, близо до луксозния курорт Порт д’Андраткс.

55-годишният Шумахер пострада тежко през декември 2013, като след падането беше със сериозни контузии на мозъка. Пилотът прекара месеци наред в кома, претърпя няколко операции и през септември 2014 беше върнат в дома му в Швейцария, където лечението му продължи. Оттогава насам за него се грижи съпругата му Корина и медицински екип и няма никаква информация за това в какво състояние е Михаел.

Според местните медии, гостите на сватбата на Джина са били помолени да оставят мобилните си телефони на входа, а самата церемония е продължила около 30 минути.

В Германия се появиха предположения, че в скоро време Михаел ще присъства на още една сватба – тази на сина му Мик, който през уикенда се сгоди за дългогодишната си приятелка Лайли Хасанович.